Unul dintre evenimentele culturale deosebit de importante pe care le va organiza Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, in parteneriat cu Editura ALL din Bucuresti, in perioada desfasurarii Salonului Hunedorean al Cartii (9-12 octombrie 2014) va fi intalnirea cu indragitul actor de teatru si film, maestrul Marin MORARU. Acesta va fi alaturi de noi la Deva cu prilejul prezentarii volumului de dialoguri „Suntem ce sunt amintirile noastre”, dialoguri purtate cu jurnalista Maria Capelos, aparute la Editura Allfa.
Lansarea cartii maestrului Marin MORARU, eveniment cultural de exceptie, va avea loc in ziua de 11 octombrie, ora 1800, in incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or.
Intalnirea cu actorul Marin MORARU va fi un excelent prilej, un adevarat privilegiu, de a cunoaste indeaproape una dintre cele mai mari personalitati ale scenei romanesti, un artist cu un talent impresionant, cu un palmares teatral si filmografic remarcabil, autorul unor roluri de referinta in teatru, pe marele si pe micul ecran, roluri care l-au impus de peste patru decenii in fata publicului romanesc.
Fie ca a jucat pe scena Nationalului bucurestean sau la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (in piese celebre ca Nepotul lui Rameau, Leonce si Lena, Romulus cel Mare, D’ale carnavalului, Gaitele, Asteptandu-l pe Godot ), fie ca a jucat in filme (cele mai indragite fiind Toamna bobocilor, Iarna bobocilor, Actorul si salbaticii), rolurile lui Marin MORARU au ramas creatii actoricesti de referinta care il asaza pe marele nostru actor in galeria personalitatilor scenei si filmului din toate timpurile.
Suntem extrem de bucurosi pentru ca putem oferi publicului din Deva, iubitor de arta autentica, aceasta intalnire care, suntem siguri, va produce o puternica impresie in sufletele tuturor celor care iubesc si apreciaza valorile noastre culturale.