Primăria Municipiului Hunedoara pune la dispoziția cetățenilor un serviciu electronic gratuit de raportare a sesizărilor de pe domeniul public. Acesta se descarcă pe telefoane mobile și tablete, accesând din Aplicatii > Magazin Play sau Google Play (pentru device-uri cu Android) sau din AppStore (pentru device-uri cu IOS, respectiv Iphone). Se caută “Municipiul Hunedoara Sesizari”, se descarcă și se instalează.
După finalizarea instalării pe ecranul dispozitivului mobil apare un icon de accesare rapidă sau o comandă rapidă cu aceeași denumire. La accesarea aplicației, se solicită crearea un cont de utilizator.
La depunerea unei sesizări, care implică localizarea pe hartă, textul sesizării și adăugarea a maximum 3 poze, se va primi un e-mail de confirmare, care va conține numărul de înregistrare dat automat din registratura primăriei. Numărul de înregistrare poate fi verificat pe site-ul Primăriei Municipiului Hunedoara – www.primariahd.ro, la Servicii online, Stadiu cereri depuse.
În maximum 30 de zile de la depunerea sesizării, se va primi al doilea e-mail prin care se comunică rezoluția dată de compartimentul de specialitate al Primăriei Hunedoara la sesizare.