A cincea ediție a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, lansează în ziua de 14 martie 2018, ora 13.00, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, a cincea ediție a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Ediția din acest an a concursului „Citești și câștigi!” am dedicat-o Centenarului Marii Uniri de la 1918. În acest sens, printre cele cinci domenii din care se vor adresa întrebările am inclus la loc de cinste domeniul „Marea Unire”. În acest fel dorim să transmitem elevilor concurenți dorința și interesul de a se documenta, de a citi și de a se interesa în profunzime despre evenimentele ce au premers acest mare moment istoric, despre înfăptuirea unirii tuturor provinciilor românești și, în final, despre încununarea luptei și a aspirațiilor seculare ale românilor – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. De aceea, în domeniul „Marea Unire”, în cele șase teme, vor fi inserate întrebări legate atât de evenimente, despre contextul intern și extern al Unirii, cât și întrebări despre marile personalități românești care au ctitorit Unirea: Regele Ferdinand, Regina Maria, Ion Brătianu, Vasile Goldiș etc. Nu vor lipsi figurile de hunedoreni care au luat parte la Marea Unire, avocatul și jurnalistul Aurel Vlad fiind unul dintre aceștia.

Edițiile anterioare ale acestui concurs s-au bucurat de apreciere unanimă atât din partea concurenților, cât și din partea marelui număr de telespectatori care au urmărit în direct confruntările. Anul acesta, echipele antrenate în competiție sunt în număr de 23, de la tot atâtea colegii și licee din municipiile Brad, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petroșani, orașele Geoagiu, Hațeg, Simeria și Uricani, precum și din comuna Ilia.
Organizatorul concursului, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a formulat întrebările din marile domenii ale cunoașterii: Marea Unire, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Întrebările sunt formulate în așa fel încât să fie testate atât cunoștințele dobândite în școală, cât și informațiile obținute din lectura bibliografiei, din lecturile elevilor. De aici provine, de fapt, și denumirea concursului, deoarece cu cât concurenții au citit mai mult, cu atât au șanse mai mari de a urca pe podium și de a obține premiile puse în joc. Aceste premii sunt deosebit de atractive (locul I – opt laptopuri, locul II – opt biciclete, locul III – opt dispozitive Kindle, cărți, trofee, diplome și premii surpriză).

Concursul propriu-zis va începe în ziua de 2 octombrie 2018, iar finala mare va avea loc în data de 28 noiembrie 2018.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole