Marţi a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara o întâlnire cu o delegaţie a reprezentanţiilor unităţilor de învăţământ destinate elevilor cu nevoi speciale. Delegaţia dascălilor a fost condusă de doamna Maria Şefănie, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, din ea făcât parte managerii celor şapte şcoli de profil aflate în grija administraţiei judeţene. Este vorba de Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Centrul Şcolar pentru Educaţie Intensivă Rudolf Steiner Hunedoara, Colegiul Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva, Liceul Tehnologic Ovid Densuseanu Călan, şcolile gimnaziale „Dr. Aurel Vlad” Orăştie şi „I.G.Duca” Petroşani, precum şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara

Consiliul Judeţean Hunedoara a fost reprezentat de conducătorul instituţiei, dl. Dorin Oliviu Gligor şi de dna Lorita Băbuţ, director executiv în cadrul instituţiei.

Scopul întâlnirii a vizat discutarea şi analizarea bugetelor alocate în acest an fiecărei unităţi de învăţământ arondate precum şi lămurirea unor aspecte privind sumele de bani alocate pentru salariile personalului din învăţământ.

Ca răspuns la primul punct, Dorin Oliviu Gligor a declarat că Consiliul Judeţean Hunedoara îşi onorează responsabilitatea privind susţinerea învăţământului special, asigurând fondurile necesare pentru buna derulare a activităţii pe acest palier educativ. „Învăţământul este una din priorităţile noastre, de care suntem conştienţi şi avem toată deschiderea pentru ca, atât cât depinde de noi, să asigurăm susţinerea necesară”, a precizat Dorin Oliviu Gligor. Astfel, după 15 iunie, după identificarea tuturor necesităţilor bugetare pe fiecare unitate de învăţământ, se vor realoca fonduri prin rectificare bugetară de manieră a asigura elevilor norma de hrană, care conform OUG 83/2014 a crescut de la 7 lei la 16,6 lei per elev, a deconta naveta profesorilor, precum şi costurile de întreţinere a şcolilor

Salariile se plătesc de minister

Privitor la plata unor drepturi salariale ale profesorilor, şeful CJ Hunedoara a fost tranşant: “Cheltuielile privind salariile revin, ca responsabilitate, în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Acest lucru este valabil şi pentru plata sumelor reprezentând sporuri şi drepturi pierdute şi recâştigate de dascăli ca urmare a unor acţiuni în instanţă”, a declarat Dorin Gligor.