Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 29 ianuarie 2015, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea volumelor de poezie Dar pentru tine si Prietenie, semnate Adriana TOMONI, aparute recent la Editura EMMA din Orastie.
Nascuta in anul 1957 la Geoagiu, de profesie asistent medical, Adriana Tomoni are o bogata activitate literara concretizata in volumele de poezii Dar de Craciun (aparut la Editura Emia), Dar si Dar din iubire (aparute la Editura EMMA din Orastie).
De asemenea, este coautoarea volumelor Poezii si Iubirea un colt de rai, aparute la Editura DANDERS-PRESS. Este prezenta in volumul Un secol de poezie in orasul Paliei, elaborat de Asociatia Florema Design Orastie, in volumul Cultura in orasul Paliei, semnat ªtefan Nemecsek. Este colaboratoarea unor reviste literare precum „Confluente literare”, „Crestin Ortodox” [corespondent], „Observatorul” Canada, „Semne EMIA”, „Dacia crestina”, „Daruiri literare”, „Ardealul literar”, „Visul” etc.
Adriana Tomoni este membra a Ligii Scriitorilor din Romania, a Societatii „Limba noastra cea romana” din Chisinau, Filiala 43 Orastie a Asociatiei Scriitorilor din Judetul Hunedoara, a Cenaclului „Ion Budai Deleanu”.
A primit trei premii literare si mai multe diplome si distinctii.
Volumul Dar pentru tine cuprinde poezii inscrise pe linia unei lirici feminine pline de sensibilitate, vadind o aplecare deosebita spre transpunerea in limbaj poetic a unor sentimente precum iubirea, credinta, contopirea cu natura.
Placheta de versuri intitulata Prietenie, cu ilustratii semnate Ana-Maria Parau, cuprinde delicate poezii pentru copii, cu subiecte din universul atat de indragit al micilor vietuitoare, poezii pline de sensibilitate si iubire pentru nepotii autoarei carora le este dedicat volumul. Cu prilejul lansarii, autoarea va oferi autografe si va citi din versurile proprii.