În data de 19.06.2017, în jurul orei 18:00, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 79 ani, din municipiul Brad, despre faptul că doi bărbaţi necunoscuţi i-au oferit, contra sumei de 600 de lei, o brăţară şi un inel, pretinzând că sunt din aur.
Echipa operativă a stabilit faptul că reclamantul a fost acostat de două persoane necunoscute pe strada Vânătorilor, din municipiul Brad. Unul dintre bărbaţi a afirmat că este student şi că are nevoie de bani pentru a merge acasă şi i-a oferit spre vânzare o brăţară şi un inel din metal galben (pretinzând că acestea sunt din aur) şi, deşi valorează peste 2.000 de lei, le vinde cu doar 600 de lei.
Reclamantul a dat suma cerută, primind în schimb „bijuteriile”, însă ulterior a constatat că acestea nu erau confecţionate din aur, motiv pentru care s-a adresat polițiștilor.
În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.
Într-un alt caz, poliţiştii petroşăneni efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, în vederea identificării unei persoane care a sustras dintr-o locuinţă din municipiul Petroşani 8800 lei şi 4830 dolari americani.
Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea acestei infracţiuni în data de 16.06.2017 de către o femeie care a reclamat faptul că mama sa, în vârstă de 77 de ani, a primit în apartament o tânără care s-a recomandat a fi reprezentanta unui supermarket şi care s-a oferit să facă o prezentare a unor produse de menaj. La circa trei ore după ce tânăra a prăsit apartamentul (sub motivul că pensionara nu se încadra în condiţiile promoţiei magazinului), partea vătămată a constatat că dintr-un dulap i-au fost sustrase două cutii în care ţinea banii.