În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva au luat măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 ore față de doi tineri, în vârstă de 19 (din comuna Sîntămăria-Orlea) şi de 20 de ani (din orașul Hațeg), cei doi fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi, în dimineața zilei de 20.12.2017, în jurul orei 05:15, au urmărit în trafic un taximetru în care se afla, ca şi pasageră, o tânără în vârstă de 22 de ani, care se deplasa din municipiul Deva către municipiul Hunedoara. Pe raza localității Cristur, unul dintre tineri a blocat cu mașina pe care o conducea autoturismul taxi, în timp ce celălalt a extras-o, din interior, pe tânără. Aceasta din urmă, contrar voinței sale, a fost urcată în autoturismul se deplasau cei doi și a fost transportată la o pensiune de pe raza localității Hațeg. Aici, timp de aproximativ o oră, tânărul în vârstă de 20 de ani încercat să o convingă pe persoana vătămată să continue relația cu acesta, întreruptă în urmă cu câteva luni. Doar când tânăra a acceptat, formal, cele solicitate, cei doi au fost de acord să o conducă în municipiul Hunedoara.
Cei în cauză au fost reţinuţi şi încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând a fi prezentaţi magistraţilor în vederea luării măsurilor legale.
Cei doi tineri au mai fost cercetaţi penal şi în cursul lunii august a.c., fiind reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că aceştia, în data de 23.07.2017, au pătruns prin efracție în interiorul unui imobil din comuna Vețel, de unde au sustras 40.000 lei, 200 de euro și un laptop.