În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara l-au identificat pe GAŞPAR G., de 33 de ani, din comuna Pănet, judeţul Mureş, despre care au stabilit faptul că, în data de 28.06.2013, în jurul orei 10:45, a acostat un bărbat în vârstă de 81 de ani, din municipiul Hunedoara şi, prin metoda ,,împrietenirii”, i-a oferit spre vânzare un set de oale şi cuţite.
Partea vătămată l-a invitat pe suspect în locuinţa sa, și, în timp ce îi erau prezentate seturile cu oale, a scos un teanc cu suma de 60.000 lei, din care a plătit 200 de lei, iar restul de bani i-a lăsat pe masă, în camera unde se aflau. Suspectul a profitat de neatenția părții vătămate și a soției acestuia, în vârstă de 90 de ani și a sustras teancul cu cei 59.800 lei, după care a părăsit apartamentul.
Față de învinuitul GAŞPAR G. s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.