Primăria Municipiului Deva și operatorul Serviciului de Salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare al municipiului Deva – S.C. CORAL IMPEX SRL vor demara începând de miercuri, 8 august 2018, încă o etapă a campaniei de dezinsecție avio (stropire din avion) și terestră pe raza municipiului Deva, precum și deratizare zone verzi.

Campania va avea loc după următorul program:

• Miercuri, 8 august 2018:
– dezinsecție avio, începând cu ora 20:00;
– dezinsecție terestră, începând cu ora 22:00 (cimitire, zonele verzi dintre blocuri);
– dezinsecție terestră, începând cu ora 24:00 (parcuri și zona centrală a orașului unde sunt amplasate terase);

• Joi, 9 august 2018:
– dezinsecție avio, începând cu ora 5:30.

• Marți, 14 august 2018:
– deratizare zone verzi din oraș, începând cu ora 9:00.

Comisia de recepție a lucrării, din care fac parte reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva și ai operatorului Serviciului de Salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare al municipiului Deva – S.C. CORAL IMPEX SRL va verifica marți, 21 august 2018, locurile în care au fost instalate stațiile de intoxicare a rozătoarelor. Acolo unde se va constata că momeala pusă pentru rozătoare a fost consumată, aceasta se va completa.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Pe lângă pagubele materiale pe care le provoacă, rozătoarele constituie un pericol pentru sănătate. Ele sunt considerate ca purtători de germeni și vectori principali, în transmiterea a numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave.

Dezinsecţia este acţiunea de eliminare a insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului, a animalelor și care contribuie la combaterea și prevenirea unor boli transmise de insecte și acarieni către om.

Substanțele folosite în acțiunea de dezinsecție și deratizare nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației.

Dacă condițiile meteo nu vor fi favorabile, activitatea de dezinsecție și deratizare va fi reprogramată pentru o altă perioadă.