Echipajele de pompieri, descarcerare și prim-ajutor ale detașamentelor din județul Hunedoara și subunitățile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 15 — 17 martie, la 1 incendiu, 3 arderi de vegetație uscată, o salvare animal și 7 transporturi de la domiciliu la ambulanță în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. De asemenea, pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie, Petroșani ai Secției Ilia, Stației Brad și Gărzilor de Intervenție Dobra și Baru au efectuat 29 activități de recunoaștere în teren, educare și instruire în domeniul situațiilor de urgență.

În acest sfârșit de săptămână, aproape 20 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și Stației Brad au intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetație uscată ce s-au întins pe aproximativ o jumătate de hectar de teren de pe raza localităților Pui, Petroșani și Brad.

Cu această ocazie, reamintim fermierilor că igienizarea terenurilor se poate realiza doar după obținerea prealabilă a permisului de lucru cu foc, de la primăria pe raza căreia are loc arderea, și acceptului scris al Agenției pentru Protecția Mediului. Mai mult, resturile trebuie arse în afara zonei care intră sub incidența subvențiilor.

Un echipaj al Detașamentului Deva a intervenit, în municipiu, pe strada Iuliu Maniu pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Anunțarea timpurie a incendiului, deplasarea urgentă a echipajului de pompieri și intervenția promptă au dus la limitarea propagării incendiului doar la carcasa din plastic a tabloului electric și la conductorii electrici și siguranțele aflate în acesta. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

O echipă de pompieri a Punctului de lucru Bretea Română a intervenit în localitate pentru deblocarea unui cal care a rămas prins între iesle și peretele grajdului.

În intervalul 15 — 17 aprilie, pompierii care acționează în vederea acordării ajutorului medical de urgență au asistat medical 85 persoane.