Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 11 martie 2015, ora 18.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea cartii „Cu bicicleta prin Pirinei = Route des Cols des Pyrénées” semnata de Alin BONTA.
Autorul, de profesie inginer, in prezent managerul unei firme ce ofera servicii de tiparire in sistem digital, face o captivanta si minutioasa relatare a unei experiente unice: drumul pe bicicleta de la Marea Mediterana la Oceanul Atlantic, trecand de-a lungul Muntilor Pirinei.
Alin Bonta este un pasionat al sportului, participant la editiile de maraton de la Paris, Berlin, Viena si Ljubljana, la concursuri interne de alergare pe sosea sau de trail running. Ciclismul este si el o alta pasiune, placerea pedalatului datorandu-se, printre altele, interesului cu care a urmarit Turul Frantei si „Il Giro” (Turul ciclist al Italiei). A luat parte la dificilul maraton ciclist „Ötztaler Radmarathon” de la Sölden, Austria (2012) si la „Maratonas des Dolomites”, Italia (2014). Cu un asemenea background, Alin Bonta, impreuna cu fiica sa, Karina, si cu un grup de prieteni iubitori de ciclism, a pornit in temerarul drum pe doua roti prin Pirinei. Drumul a fost consemnat in cele mai mici detalii, iar ceea ce a rezultat este cartea de 350 de pagini, bogat ilustrata, pe care Alin Bonta o lanseaza acum.
Cartea este prefatata de Alex Ciocan si Razvan Juganaru, ambii subliniind frumusetea ciclismului, de performanta sau de amatori, precum si faptul ca Alin Bonta ne dezvaluie o lume plina de farmec, o lume „in care poti fi doar tu, bicicleta si muntele”.
Autorul va purta un dialog cu cei prezenti la lansare si va acorda autografe.