Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Costeşti au depistat în data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, într-o pădure de pe raza localităţii Orăştie, un bărbat cu un atelaj în care se afla material lemnos, de esenţă cer fără să deţină documente legale.
Bărbatul a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 4.000 lei.
Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Valea Orăştiei.

În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 21.00,  jandarmii montani din cadrul Postului Vaţa de Jos au depistat pe DN 74 în localitatea Buceş, un bărbat care transporta cu o autocamionetă material lemnos, cherestea-răşinoase(grinzi, dulapi, scândură). În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că avizul de însoţire a materialului lemnos era întocmit cu încălcarea prevederilor legale fiind consemnat un alt conducător auto decât cel care se afla la volan, nu erau înscrise data şi ora plecării transportului, cantitatea şi volumul pe sortimente erau diferite de cele trecute în avizul de însoţire, iar conducătorul auto a refuzat să transporte autocamioneta la locul indicat de către jandarmi, drept pentru care s-a solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie prin apel la 112.
Conducătorul auto a fost sancţionat de către efectivele de jandarmi şi poliţie în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 6000 lei, confiscarea a 1.5 mc(grinzi, dulapi), 7.1 mc(scânduri, grinzi) reţinere în vederea stabilirea provenienţiei, iar emitentul avizului cu amendă în valoarea de 1000 lei.
Materialul lemnos a fost dat în custodie Ocolului Silvic Brad.

În data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 09.00,  jandarmii montani din cadrul Postului Râu de Mori au depistat doi bărbaţi ce pescuiau cu undiţa în lacul de acumulare Gura Apei.
Bărbaţii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 600 lei fiecare în conformitate cu prevederile O.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Menţionăm faptul că sezonul de pescuit este închis şi este o perioadă de prohibiţie la păstrăv.