Pe raza orașului Călan, ieri în jurul orei 17:20, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din comuna Beriu, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de aproximativ 23 m. c. de lemn, din specia fag și mesteacăn, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ și al speciei cu datele înscrise în cele două avize prezentate la controlul documentelor.
De asemenea, tot în orașul Călan, poliţiştii au depistat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Orăştie, care transporta cu o autoutilitară un volum de aproximativ 21 m. c. de lemn rotund, în baza unor avize de însoţire necorespunzătoare, în care erau înscrise alte cantităţi şi specii de material lemnos faţă de cel transportat.
În ambele cauze a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 lei și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.
Emitentul celor 5 avize de însoțire primare a materialului lemnos prezentate de conducătorii auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru că nu a respectat prevederile legale privind modul de completare și eliberare a avizelor în cauză.