În urma activităţilor investigative efectuate, poliţiştii deveni au depistat, pe raza municipiului Deva, doi minori, unul în vârstă de 15 ani şi altul de 12 ani, ambii din municipiul Hunedoara, cu privire la care au stabili că au comis mai multe infracţiuni de furt calificat, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că cei doi au sustras, în data de 26.04.2017 şi în data de 07.05.2017, două autoturisme parcate pe raza municipiului Deva. Totodată, poliţiştii au mai stabilit că minorul în vârstă de 15 ani a sustras, la data de 05.05.2017, diferite bunuri din două autoturisme parcate pe raza municipiului Deva. Ambele autoturisme sustrase au fost recuperate de poliţişti de pe raza municipiului Hunedoara şi restituite părţilor vătămate. Minorii profitau de faptul că autoturismele vizate erau neîncuiate (în cazul autoturismelor sustrase, una avea cheile în contact, iar cealaltă în bord) şi acţionau rapid, sustrăgând bunurile de valoare uşor de valorificat, lăsate la vedere de către proprietari.
Față de cei doi minori se vor efectua cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Minorul în vârstă de 15 ani a fost internat într-un centru specializat în primirea minorilor în regim de urgenţă.