Curtea de Apel Alba Iulia a respins acțiunea deschisă de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, împotriva Agenției Naționale de Integritate, care a decis că Moloț a fost în situație de incompatibilitate. Decizia a fost comunicată ieri, printr-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia. Hotărârea instanței poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mircea Ioan Moloţ a anunţat deja că va folosi această cale de atac.

 

Preşedintele CJ Hunedoara consideră că decizia ANI a fost una politică ce a avut ca scop înlăturarea lui din funcţie.

ANI a decis în luna mai 2012 că Mircea Moloț a fost incompatibil cu funcția de președinte al CJ Hunedoara în perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, pentru că a deținut, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor, cât şi cea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva.

Potrivit ANI, Mircea Ioan Moloţ este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.