Astăzi, 28 noiembrie 2014, s-au împlinit 25 de ani de la mutarea la Domnul a Părintelui Arsenie Boca denumit în popor ,,Sfântul Ardealului’’. La mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca, de la ora 9.00 s-a oficiat Sfânta Liturghie în altarul special amenajat din curtea mănăstiri. Slujba a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înconjuraţi de preoţi şi diaconi. Din soborul de ierarhi au făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix şi Preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul, Episcop -Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La finalul Liturghiei s-a oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Boca, iar Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a mulţumit ierarhilor, preoţilor şi miilor de credincioşi pentru jertfa de a veni la această pomenire, în ciuda frigului de afară, zicând în cuvântul său că „viaţa şi petrecerea în lume a Părintelui Arsenie a fost o arătare a slavei lui Dumnezeu. Mergeți cu pace la casele frățiilor voastre și nu uitați că sunteți plini de slava pentru care Dumnezeu ne-a zidit și pe care ne-a mijlocit-o tuturor, astăzi, părintele Arsenie!’’.

Părintele Arsenie Boca este al treilea ctitor al mănăstirii Prislop, care, în afară de rolul covârşitor pe care l-a avut prin înzestrarea harica a duhovniciei, a conceput şi a îndrumat toate lucrările de construcţie şi înfrumuseţare a Mănăstirii Prislop, între anii 1948-1988, unele dintre acestea fiind chiar înfăptuite personal. În perioada 1960-1988 a pictat biserica din satul Drăgănescu de lângă Bucureşti, icoanele de pe catapeteasma bisericii din Prislop şi a realizat aşezământul monahal din oraşul Sinaia. S-a săvârşit din viaţa la 28 noiembrie 1989 şi este înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop.