Ieri, în jurul orei 17:30, o femeie în vârstă de 74 de ani, din Petroşani a sesizat Poliţia Municipiului Petroşani cu privire la faptul că un tânăr i-a sustras lănţişorul de la gât, în timp ce urca scările blocului în care locuieşte. Persoana vătămată a furnizat semnalmente cu privire la articolele de îmbrăcăminte purtate de către suspect. La fața locului, au fost dirijate de urgență atât patrulele de siguranță publică cât și polițiștii Biroului Rutier care, în urma scotocirilor efectuate în apropierea Parcului „Carol Schreter”, din vecinătatea blocului unde s-a produs infracțiunea, sau depistat doi tineri, unul având semnalmente asemănătoare cu cele descrise de persoana vătămată.
În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit, în buzunarul hanoracului cu care era îmbrăcat unul dintre suspecţi, un tânăr în vârstă de 22 de ani, lănțișorul din aur al persoanei vătămate.
Suspectul a declarat faptul că nu cunoaște proveniența acestui lănțișor întrucât hanoracul aparţine celuilalt suspect, în vârstă de 21 de ani, cu care a făcut schimb de haine după ce acesta a ieșit din scara blocului în care a comis infracţiunea.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este tânărul în vârstă de 21 de ani, care a urmărit persoana vătămată în scara blocului și i-a smuls lănțișorul de la gât.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, cauza fiind analizată cu procurorul de caz, care a dispus cercetarea în stare de libertate a suspectului.