Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Hunedoara au participat astăzi, pentru al șaptelea an consecutiv, la programul național ‘Luna plantării arborilor, 15 martie – 15 aprilie’ desfășurat, în județul Hunedoara, de reprezentanții Direcției Silvice.

Astfel, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean au fost plantați 10 arbori din speciile paltin, tei și gorun, la acțiune participând, alături de polițiști, și reprezentanți ai Direcției Silvice Hunedoara.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călan au răspuns solicitării de a participa, alături de reprezentanți ai altor instituții și organizații locale, la ediția a IV-a acțiunii eco-civice ‘UN PUI DE OM ȘI-UN PUI DE POM!’. Evenimentul a avut loc la inițiativa Asociației Călan 1387, în colaborare cu Primăria orașului Călan și Regia Națională a Pădurilor — ROMSILVA — Direcția Silvică Hunedoara și a constat în plantarea a peste 250 de puieți de paltin, într-o zonă aflată la intrarea în Orașului Nou Călan.

Prin acțiunea lor, polițiștii au răspuns solicitării partenerilor instituționali din cadrul Direcției Silvice Hunedoara de a participa la campania națională ‘Luna Pădurii’, ce urmărește responsabilizarea opiniei publice cu privire la importanța pădurilor în menținerea echilibrului ecologic.