În urma cercetărilor efectuate, în data de 27.07.2018, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Brad au luat măsura reţinerii faţă de trei timişoreni cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, bănuiţi de comitere unei infracţiuni de furt calificat, în noaptea de 21/22.07.2018, pe raza comunei Baia de Criş.
Poliţiştii au stabilit că cei în cauză, profitând de faptul că proprietarul se afla la o nuntă, au pătruns într-un imobil prin forțarea ușii de acces şi au sustras bani şi bijuterii din aur, prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 25.000 lei.
În data de 27.07.2018, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei, iar faţă de unul dintre cei reţinuţi, un tânăr în vârstă de 28 de ani, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar.

În data de 28.07.2018, în jurul orei 18:45, o patrulă de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Brad a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că, din autoturismul staţionat pe strada Avram Iancu din municipiul Brad, i-a fost sustrasă o geantă în care avea documentele de identitate, diferite carduri şi aproximativ 300 de lei.
În scurt timp, poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsită poşeta sustrasă, bunurile şi portofelul cu banii părţii vătămate.
Cel în cauză, aflat în stare de ebrietate, şi-a recunoscut fapta şi nu s-a opus măsurilor procedurale, toate bunurile sustrase şi banii fiind restituiţi persoanei vătămate.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.