Pentru Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, inceputul lunii octombrie este pus sub semnul celui mai important eveniment: Salonul Hunedorean al Cartii.
Anul acesta, in perioada 9-12 octombrie, se va desfasura cea de-a XV-a editie a Salonului, zilnic, intre orele 10.00 si 20.00, in incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or. Pe durata celor patru zile, 76 de edituri din tara si din judet isi vor prezenta oferta de carte, in format clasic precum si electronic, se vor organiza lansari de carte, intalniri cu scriitorii, dialoguri cu marea familie a iubitorilor de lectura, discutii intre editori, scriitori, cititori, va fi o adevarata sarbatoare a cartii.
Salonul, a carui deschidere este asteptata cu nerabdare de toti cei care iubesc cartea, va fi o veritabila provocare la lectura, va fi un prilej de a veni in contact cu noutatile editoriale aduse la Deva de cele peste 70 de edituri prezente.

Anul acesta, numarul editurilor care au confirmat participarea este de 76, mai multe decat cele prezente la precedenta editie, fapt care nu poate decat sa ne bucure pe noi, organizatorii. Din tara vor fi prezente urmatoarele edituri:
din Alba Iulia – Aeternitas.
din Brasov – Okian.
din Braila – Torent Press.
din Bucuresti – All, Antet, Art, Casa Radio, Corint, Corint Junior, Curtea Veche, Diana Press, Editura Didactica si Pedagogica, Energoterm Plus, Flamingo, For You, Girasol, Herald, House of Guides, Humanitas, Leda, Lider, Litera, Matrix Rom, Militara, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Paideia, Prior Media Group, Pro Editura si Tipografie, Pro Ideea Design Mayluk, Rao, Romania Press, Saeculum IO, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclopedic Gold, Universal Music, Vivaldi, Vremea.
din Cluj-Napoca – Argonaut, ASCR, Byton Music, C. A. Publishing, Casa Cartii de Stiinta, Eikon, Limes, Mega, Myrobiblion, Risoprint.
din Focsani – Cartea Calatoare.
din Iasi – Polirom, Princeps Edit, TipoMoldova.
din Resita – Tim.
din Sibiu – Cenaclul de la Paltinis, Cronologia, Karpaty Music.
din Targoviste – Cetatea de Scaun.
din Timisoara – Excelsior Art, Mirton.

Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente si vor organiza lansarile unor scriitori consacrati sau ne vor oferi debuturi editoriale. Ne vom intalni cu urmatoarele edituri din judet:
din Deva – Calauza v.b., Danimar, Emia, Flori Spirituale, Gligor Hasa, Karina, Ortoepia, Paula, SETRAS, Vultur ZM.
din Orastie – EMMA, Vorba.
din Petrosani – Tehno-Art.
din Simeria – Traian Dorz.

Standurile de carte de la Salon vor oferi iubitorilor de lectura o oferta editoriala extrem de bogata: romane si volume de poezie, carti de arta si calatorii, memorii si carti de istorie, studii etnografice si carti de spiritualitate, manuale si culegeri pentru toate nivelele de invatamant, dictionare diverse si enciclopedii. Ca de obicei, si la acest Salon toate categoriile de varsta si ocupationale vor gasi cartile pe care le doresc.
Dintre lansarile-eveniment pe care le oferim in cadrul Salonului, face parte si volumul 4 din lucrarea Judetul Hunedoara, monografie (Om, natura, ocupatii) in deschiderea Salonului, precum si un volum de dialoguri cu marele si indragitul actor Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre, lansare care va avea loc in data de 11 octombrie 2014, ora 18.00, in prezenta autorului.
Salonul Hunedorean al Cartii reprezinta pentru Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva un prilej special de intalnire cu prietenii cartii, tot mai numerosi si mai interesati de actul de cultura.
De asemenea, suntem extrem de bucurosi pentru faptul ca un numar atat de mare de edituri si-au anuntat prezenta, dovada a aprecierii de care se bucura Biblioteca Judeteana, organizatoarea acestui important eveniment cultural.