Ieri, poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Hunedoara, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba, I.J.J. Hunedoara și Secția de Poliție Rurală Șoimuș, în baza unor mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Deva, au efectuat 8 percheziții domiciliare la domiciliile unor suspecți de furturi de cabluri de la instalația de dirijare și semnalizare feroviară și instalația T.T.R..
În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au identificat mai multe scule și unelte care puteau fi folosite la comiterea sustragerilor, precum și înveliș metalic provenit de la cabluri specifice instalațiilor de telecomunicații C.F.R.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că s-a stabilit că cinci suspecţi cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, din localităţile Deva, Şoimuş şi Veţel, ar fi sustras în data de 27.03.2014, aproximativ 400 de metri de cablu pentru telecomunicații TTR din zona haltei mișcare Blandiana, judeţul Alba.
Cei în cauză sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat și sunt efectuate cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale.