Poliția Municipiului Deva efectuează cercetări faţă de 5 tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani, toţi din municipiul Vulcan, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de furt din societăţi comerciale situate pe raza municipiului Deva.
Doi dintre suspecţi, în vârstă de 16 şi, respectiv 17 ani, au fost depistaţi în flagrant de către o patrulă a Poliţiei Locale Deva, în data de 13.12.2016, în jurul orei ora 00:10, în timp ce sustrăgeau bunuri (ţigări, băuturi, dulciuri) dintr-un magazin situat pe bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Deva.
În urma cercetărilor efectuate cu privire la comiterea infracţiunii de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Deva, cu sprijinul colegilor de la Biroul de Investigaţii Criminale Vulcan au reuşit să depisteze alţi doi suspecţi, în vârstă de 21 şi, respectiv, 14 ani, cu privire la care au stabilit că au participat la comiterea infracţiunii de furt, împreună cu cei doi tineri prinşi în flagrant de către poliţiştii locali deveni.
De asemenea, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au depistat un minor în vârstă de 13 ani, cu privire la care au stabilit că, împreună cu suspecţii în vârstă de 21 şi 17 ani, a comis o infracţiuni de furt dintr-o societate comercială din municipiul Deva. Fapta a fost comisă în noaptea de 09/10.12.2016, iar potrivit probatoriului cei trei au pătruns prin efracție (forțarea ușii de acces) în incinta unui magazin situat pe Aleea Romanilor, de unde au sustras 150 de lei, o unitate centrală, o cameră de supraveghere video și mai multe pachete de țigări, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan au stabilit, în urma cercetărilor, că la doi dintre tinerii cercetaţi, în vârstă de 17 şi 21 de ani, au comis o infracţiuni de furt calificat pe raza municipiului Vulcan, în noaptea de 19/20.11.2016, când au pătruns prin efracţie într-o frizerie, de unde au sustras aparatură (placă, ondulator, întinzător, uscător de păr etc.) și mai multe produse cosmetice, în valoare totală de aproximativ 1.500 de lei.
Trei dintre tinerii cercetaţi (în vârstă de 16, 17 şi 21 de ani) au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, pentru luarea unei măsuri preventive.
Ceilalţi doi făptuitori (în vârstă de 13 şi 15 ani), au fost internați în Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgență Deva, fiind sesizată D.G.A.S.P.C. Hunedoara, în legătură cu situația lor.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci tineri, existând indicii că ar fi comis şi alte fapte cu un mod de operare asemănător, în alte localităţi din judeţ.