Ieri, în jurul orei 16:30, s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara un hunedorean care a reclamat faptul că fiul său, în vârstă de 14 ani, a fost apelat de o persoană necunoscută care i-a solicitat să îi transfere „toţi banii din casă” printr-o unitate bancară, întrucât mama sa a suferit un accident rutier şi urmează să fie dusă cu elicopterul la un spital din Bucureşti. Minorul, îndrumat de persoana necunoscută, a luat un taximetru şi s-a deplasat la o unitate bancară, unde a depus suma de 12.000 lei pe numele unei persoane indicate de apelant.
Ulterior, minorul, la îndrumarea aceleaşi persoane, a cumpărat voucere în valoare de 1.000 lei de la un magazin de telefonie mobilă situat în apropierea băncii şi i-a comunicat suspectului codurile de încărcare.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara efectuează cercetări în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Vă reamintim faptul că, în data de 04.09.2014, a fost prinsă în flagrant de către poliţiştii hunedoreni şi ulterior arestată, o suspectă în vârstă de 33 de ani, din oraşul Isaccea, judeţul Tulcea, cercetată pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda „accidentul”.