Slujbă de pomenire pentru eroii revoluției din 1989 în Episcopia Devei și Hunedoarei

În toate locaşurile de cult ortodoxe din Episcopia Devei și Hunedoarei, marţi, 22 decembrie 2015, au fost trase clopotele şi a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care acum 26 de ani s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară, în revoluţia din 1989.

În parcul Eroilor din Deva s-a desfășurat o manifestare amplă în care au fost pomeniți eroii revoluției din decembrie 1989. Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit o slujbă de pomenire la care au participat autorități ale statului și numeroși credincioși hunedoreni.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit celor prezenți despre importanța pomenirii și a rememorării actelor de vitejie ale înaintașilor noștri, prin a căror jertfă noi, cei de astăzi, putem avea acces la anumite posibilități de educație și de relaționare și în afara granițelor, accesul în marile organisme europene și internaționale precum Uniunea Europeană sau NATO și multe alte beneficii precum libertatea de exprimare, progresul autonom în viața socială. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie nu numai moștenitori ai acestor facilități, ci și buni chivernisitori ai acestora și modele de trăire duhovnicească în societate.

După slujba de pomenire, au fost susținute alocuțiuni de către mai mulți reprezentanți ai autorităților statului și a urmat tradiționala ceremonie de depunere a coroanelor la monumentul Eroilor din centrul parcului cu același nume din Deva.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole