Deva: Întâlnire cu poetul și dascălul Aurelian Sârbu, cu prilejul celei de-a 70-a aniversări

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 10 noiembrie 2016, ora 17.00, la Sala de Lectură a instituției, o întâlnire cu poetul și dascălul Aurelian Sârbu. Cu prilejul celei de-a 70-a aniversări a scriitorului, Biblioteca Județeană îi va dărui biobibliografia intitulată Aurelian Sârbu – Arhipelag din cuvinte.
Personalitățile hunedorene din toate domeniile se bucură de atenția Bibliotecii Județene, viața și realizările acestora fiind consemnate în biobibliografii elaborate cu profesionalism. De-a lungul timpului, și înainte de 1989, și după aceea, au fost elaborate numeroase astfel de biobibliografii oferite, de regulă, la ceas aniversar celor sărbătoriți.
Dascălului, poetului și omului de cultură Aurelian Sârbu i se dedică acum, la cei 70 de ani de viață, prima biobibliografie, o biobibliografie în care este redată, cu mult profesionalism, întreaga carieră literară a lui Aurelian Sârbu. Această carieră a început cu peste 50 de ani în urmă, în 1968, când revista timișoreană „Scrisul bănățean” i-a oferit tânărului de 22 de ani posibilitatea de a-și publica primele poeme. A urmat o pauză de aproape 20 de ani, o perioadă de gestație, de espectativă, o pauză impusă de hotărârea lui Aurelian Sârbu de a nu face „compromisuri, nici tematice, nici stilistice” în regimul comunist. A revenit, apoi, în forță în paginile revistelor literare și în volume, devenind o voce distinctă a poeziei românești. De altfel, calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor din România este o dovadă și o garanție a valorii creației literare a lui Aurelian Sârbu.
În cazul lui, această creație literară s-a îngemănat zi de zi cu activitatea de eminent dascăl de limba și literatura română, postura de dascăl dându-i posibilitatea să transmită zecilor de promoții de elevi dragostea față de limba și literatura română. Aniversarea dascălului și poetului Aurelian Sârbu este un moment de bucurie pentru toți cei care îi cunosc și îi prețuiesc truda permanentă de migălire a slovei, de realizare a unor imagini poetice unice, create de un poet autentic.
Am dorit ca această biobibliografie să fie și o invitație la lectură, la îmbogățirea permanentă a cunoștințelor, pentru că numai prin lectură se poate crea un orizont cultural larg.
Întâlnirea cu dascălul și poetul Aurelian Sârbu va fi un prilej de a-i ura ani mulți și împliniți, plini de bucuria de a dărui iubitorilor de poezie, de slovă românească, volume noi care să ne îmbogățească zestrea poetică.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole