În aproximativ o lună de zile, Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din municipiul Hunedoara va fi deschis. Valoarea totală investiției este de 1.852.813,00 lei.

Investitia va avea ca scop cazarea de tip locuinţă, asistenţă şi supraveghere prin asistenţi medicali şi infirmieri, asigurarea consilierii, asigurarea şi servirea hranei şi activităţi sociale, recreative şi ocupaţionale. Toate aceste activităţi se vor realiza prin amenajarea/reabilitarea a patru construcţii existente în incintă:
– pavilionul 26 (fosta popotă) – va include bucătărie, sala de mese şi o sală polivalentă pentru activităţi recreative: dans, divertisment etc. Pavilionul 26 – suprafaţă construită de 356,30 mp
– pavilionul 27 (fost dormitor) – aici va fi găzduit un număr maxim de 27 de persoane asistate în 12 camere de 2 locuri şi 1 cameră de 3 locuri. Tot în acest pavilion se vor afla: două birouri pentru personalul administrativ şi grup sanitar, cameră asistenţi medicali, o sală pentru joc de cărţi, o sală de lectură şi birou consiliere. Pavilionul 27 parter şi etaj, suprafaţă construită 411,00 mp , suprafaţă desfăşurată 822,00 mp.
– pavilionul 28 (fost dormitor) – aici va fi găzduit un număr maxim de 28 de persoane asistate în 12 camere de 2 locuri, 1 cameră de 1 loc şi 1 cameră de 3 locuri. Tot în acest pavilion se vor afla: o sală pentru vizionare programe TV, birou administrativ cu grup sanitar. Pavilionul 28- parter şi etaj , suprafaţă construită de 411,00 mp, suprafaţă desfăşurată 822,00 mp.
– pavilionul 31 (fost atelier mecanic) – aici se vor amenaja: un atelier mecanic, un atelier de tâmplărie, un atelier de modelaj şi un depozit pentru unelte de grădinărit. Pavilionul 31 – parter, suprafaţă construită 113,20 mp.
Amenajarile exterioare constau in realizarea de trotuare, alei si platforme pietonale, garduri vii, inierbare si iluminat exterior cu corpuri de iluminat montate pe cladiri.
Intre pavilioanele 27 si 28 se vor realiza platforme de odihna delimitate cu gard viu, legatura intre ele fiind facuta de alei pietonale. Platformele si aleile vor fi dotate cu mobilier de exterior, banci si mese individuale cu cate 6 scaune.