Furturi de cărbune produse în județul Hunedoara

Furturi de cărbune produse în județul Hunedoara

La data de 24.01.2018, poliţiştii Postului de Poliţie T.F. Petroşani şi cei Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara au prins în flagrant doi tineri în vârstă de 26 de ani, ambii din oraşul Aninoasa, în timp ce descărcau minereu de cărbune din vagoanele garate în Staţia C.F. Iscroni.
Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârșiri infracțiunii de furt, pe numele acestora fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Tinerii urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, în vederea luării măsurilor legale.
Cu doar o zi în urmă, la data de 23.01.2018, poliţiştii Postului de Poliție T.F. Petroșani au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de ale două persoane, un tânăr de 29 de ani, din municipiul Petroşani, şi un bărbat de 49 de ani, din Petrila, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.
Ulterior, la data de 24.01.2018, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, care a dispus, faţă de aceştia, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
În data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara au efectuat 15 percheziții domiciliare în mai multe localităţi din Valea Jiului, în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei, iar faţă de 10 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
În data de 24.01.2018, în jurul orei 17:30, poliţiştii Biroului Rutier şi cei ai Biroului Ordine Publică Petroșani au depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Petroșani, care conducea o autoutilitară pe strada Livezeni, din Petroșani, cu care transporta 50 de saci de rafie cu minereu de cărbune, fără a poseda acte de proveniență.
În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că respectiva cantitate de cărbune provine din incinta E.M. Livezeni, motiv pentru care, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Recomandari

Alte Articole