Guvernul a dat bani pentru căldura brădenilor

Primăria Brad a primit un milion de lei de la Guvern ca să rezolve problema căldurii în apartamentele cetăţenilor. Primarul municipiului Brad a intrat lunea trecută în greva foamei pentru că nu avea bani să le asigure locuitorilor căldura în prag de iarnă. El a renunţat sâmbătă la greva foamei, dar spune că este dispus şi în continuare la orice formă de protest pentru oamenii din comunitatea căreia îi aparţine.

Această situaţie este întâlnită în fiecare an în municipiul Brad şi problema este că acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în continuare dacă administraţia locală nu găseşte soluţii. Bradul a primit subvenţii de la Guvern în fiecare an, dar cu aceştia s-au făcut investiţii la punctele termice din oraş ori s-au plătit pierderile. Vina, spun reprezentanţii primăriei, este tot a Guvernului, care a acordat prea puţine fonduri pentru investiţii aici.

Acum edilii spun că singura soluţie ar fi punerea pe roţi a unei centrale pe bază de biomasă. Dar şi aceasta ar mânca nişte fonduri considerabile şi ar putea să fie viabilă doar prin semnarea unui parteneriat public privat, între primărie şi o firmă.

Până una alta, Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, spune că vrea să facă o verificare la banii Primăriei Brad ca să afle în ce fel sunt aceştia gestionaţi.

Recomandari

Alte Articole