Hunedoara: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării

Hunedoara: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării

Direcția de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, derulează în perioada 24 – 30 aprilie 2017, o amplă campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării. În cadrul campaniei au fost implicați mediatori sanitari și asistenți medicali comunitari din cadrul Direcției de Asistență Socială de la Primăria Hunedoara, dar și medici de familie din municipiul Hunedoara.
În perioada 24-30 aprilie 2017, pe teritoriul întregii Europe se derulează “Săptămâna europeană a vaccinării”, parte integrantă a campaniei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – “Săptămâna mondială a vaccinării”.
În anul 2017, tema Săptămânii Europene a Vaccinării, precum şi a Săptămânii Mondiale a Vaccinării, este: “Vaccinurile sunt benefice”. Prin mesajul “Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii” Săptămâna Europeană a Vaccinării 2017 îşi propune sensibilizarea populaţiei în privinţa importanţei imunizării pe tot parcursul vieţii şi asupra necesităţii imperative de creare şi susţinere a unei imunităţi de grup în toate comunităţile.

Recomandari

Alte Articole