Lansare de carte regală la Deva, în prezența Principelui Radu al României

ASR Principele Radu al Romaniei va fi prezent in Deva, miercuri 12 februarie, unde va lansa cele mai recente volume regale publicate la editura Curtea Veche: „MARGARETA. PORTRETUL PRINCIPESEI MOSTENITOARE”, „TREI PODURI PESTE LUME” si „CRACIUNUL REGAL” . Evenimentul va avea loc in incinta Deva Mall, la etajul IV, in Salle d’Or. Intrarea este libera, iar evenimentul va include si o sesiune de autografe.

În aceeasi zi, ASR Principele Radu va avea o intalnire cu elevii, parintii si profesorii din Deva pentru promovarea lecturii in randul tinerelor generatii. Alteta Sa va vorbi despre alegerea de a sustine programul „Cartile copilariei”, initiat de Curtea Veche Publishing, si de multiplele directii de actiune din cadrul acestuia pentru a readuce lectura printre placerile celor mici. Programul, bazat pe seria de carti omonima, lupta impotriva statisticilor din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, scaderea dramatica a interesului pentru lectura in randul copiilor si dificultatile acestora in intelerea textelor.

„Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe este o minunata carte-album ce prezinta destinul in imagini, de la nastere pana in zilele noastre, al primei femei care va mosteni Coroana Romaniei. Pornind de la amintirile Altetei Sale Regale si apeland la documente, fotografii, obiecte personale, dar si lucruri ce fac parte din Colectia Regala, unele dintre ele prezentate in premiera in volumul „Margareta. Portretul Principesei Mostenitoare”, autoarea Sandra Gatejeanu Gheorghe ne vorbeste despre copilaria si adolescenta Principesei Mostenitoare, despre studiile si experienta comunitara, despre viata de familie, interesele si activitatile intreprinse de Principesa Margareta in folosul Romaniei.

„Trei poduri peste lume. Consemnari intre anii 1982 si 2003″ de ASR Principele Radu al Romaniei este un jurnal „pe sarite” in care aventura spirituala a actorului care duce texte romanesti si straine pe meridianele (si scenele) lumii se impleteste cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a Romaniei. Misiunea sa, aceea de a purta numele si spiritualitatea romaneasca in lume, de a fi mesager al tarii pentru reintegrarea ei in familia careia de drept ii apartine, lumea democratica, devine un sens si o datorie umana, pe care o indeplineste cu devotament alaturi de intreaga Familie Regala a Romaniei. Cele trei poduri din titlul cartii fac referire la trei treceri diferite, simultane si fundamentale in viata Altetei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la Romania comunista la lumea libera, trecerea de la conditia de actor la cea de principe regal.

Volumul „Craciunul regal” de AALLRR Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei va invita la o calatorie de un secol si jumatate in care vehiculul nu este reprezentat de o trasura, un vagon de tren sau o masina, ci de resedintele regale. În calendarul Familiei Regale, sarbatorile de Craciun reprezinta fila cea mai bogata in intelesuri, in traditii si credinta, iar totul are un inceput mult mai indepartat, in decembrie 1866, cand tanarul Principe Suveran Carol gazduia, in modestul sau Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Craciun in Romania.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole