În data de 12.10.2017, în jurul orei 17:45, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în intervalul orar 17:30-17:45, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, ce era parcat pe strada Cuza Vodă, din Deva, profitând de faptul că autoturismul avea cheile în contact. Reclamantul a precizat faptul că autoturismul nu este asigurat facultativ, iar valoarea acestuia a fost apreciată de persoana vătămată la aproximativ 1800 de euro.
În baza celor sesizate, au fost alertate toate echipajele de poliţie, iar la scurt timp de la primirea sesizării, un echipaj al Biroului Rutier Hunedoara a identificat autoturismul în cauză în trafic, pe DJ 687, pe raza localităţii Peștișul Mare. Întrucât nu a oprit la semnalul poliţistului rutier, echipajul a trecut la urmărirea autoturismului, având sistemele acustice și luminoase în funcțiune. Conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea pe bulevardul Traian, din municipiul Hunedoara, iar când a ajuns la intersecția cu strada Bucegi, din cauza vitezei excesive cu care circula, a pierdut controlul asupra maşinii, care a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Hunedoara, care se deplasa în fața sa, după care a avariat alte două autoturisme, parcate regulamentar pe strada Bucegi.
Pasagerul din partea dreaptă a autoturismului urmărit de echipajul rutier, un minor în vârstă de 13 ani, din municipiul Hunedoara, a fugit de la fața locului, fiind prins cu sprijinul agenților de siguranță publică sosiți la fața locului, în timp ce conducătorul autoturismului sustras a fost identificat în mașină, acesta fiind un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Hunedoara.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto în vârstă de 29 de ani.
Ambii minori au fost conduşi la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
Faţă de minorul în vârstă de 15 ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.