În data de 21.09.2017, polițiștii petroșăneni au efectuat o razie în cartierele Aeroport și Colonie, din municipiul Petroșani, iar în urma activităților întreprinse au identificat un tânăr de 19 ani, din Petroșani, cu privire la care au stabilit faptul că, în data de 25.03.2017, prin forțarea și distrugerea ușii de acces, a pătruns în locuința unei femei din Petroșani, refuzând să părăsească imobilul la cererea acesteia.

În urma probelor administrate, față de tânăr s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și distrugere.

Tot în cadrul raziei, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Petroșani au identificat un tânăr de 22 de ani, din Petroșani, cu privire la care au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26.06.2017, a provocat distrugeri ușii locuinței unei femei din Petroșani. Tânărul va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Polițiștii Biroului Rutier au acționat în trafic, în vederea diminuării riscului rutier, respectiv a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești. În urma controalelor efectuate pe raza municipiului Petroșani, polițiștii rutieri au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.885 lei și au luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule față de un conducător auto care nu a acordat prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

Tot ieri, polițiștii au desfășurat o razie pe raza municipiului Lupeni, în cartierul Viitorului, în cartierul ‘Centrul vechi’ și pe strada Bărbăteni.

În cadrul acțiunii, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Lupeni, condamnat de Judecătoria Petroșani la 2 ani și 4 luni închisoare și 2000 de lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Deva.

Totodată, a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Lupeni, cu privire la care polițiștii au stabilit că, la data de 28.02.2017, prin forțarea lacătului ușii de acces, a pătruns într-o locuință din Lupeni, de unde a sustras două boxe și un amplificator audio, valoarea prejudiciului fiind de 400 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Polițiștii rutieri au controlat în trafic 15 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.045 lei.