Evenimentul “Săptămâna Europeană a Sportului” va avea loc în perioada 7-13 septembrie 2015, activitățile fiind împărțite în mai multe localități.
În municipiul Hunedoara, miercuri, 9 septembrie, ora 10.00, în Parcul Tineretului, se va desf[;ura acțiunea “EUROCROS”. (cca 800m de alergare cu startul și sosirea în parc.)

Săptămâna Europeană a Sportului (SES), ediţia pilot, va avea loc simultan în cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, plus alte şase ţări de pe continent. În România, cu această ocazie vor fi organizate peste 130 de acţiuni sportive, în mai toate judeţele, şi la care şi-au anunţat participarea 26.000 de iubitori de mişcare.

”Săptămâna Europeană a Sportului are că obiectiv primordial atragerea cetăţenilor către activităţile sportive, după ce, în urma ultimului studiu Eurobarometru, s-a constatat că 60% dintre cei aproximativ 500 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene nu au făcut sport niciodată în viaţă lor” – declară Szell Lorincz, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara.