12 Asociaţii de Proprietari/Locatari din municipiul Deva au rămas fără apă

Operatorul de apă, Apa Prod SA Deva, a anunţat sistarea apei potabile, începând cu data de 19.02.2013, la un număr de 12 Asociaţii de Proprietari/Locatari din municipiul Deva, care înregistrează debite mai vechi de 45 de zile. Potrivit adresei primite de către Primăria municipiului Deva, valoarea totală a restanţelor se ridică la 244.074,75 lei.

Primăria municipiului Deva este conştientă de faptul că toţi locatarii din blocurile vizate au de suferit din pricina lipsei apei reci, dar decizia de sistare aparţine exclusiv operatorului de apă şi canalizare, Apa Prod SA Deva. Deoarece blocurile de locuinţe se află în administrarea Asociaţiilor de Proprietari/Locatari, autoritatea locală nu are posibilitatea să intervină în

această situaţie care îi afectează, deopotrivă, pe toţi locatarii, indiferent că sunt cu plata la zi a facturilor sau au datorii la utilităţile comune.

Primăria municipiului Deva a transmis, la rândul său, o adresă operatorului de apă prin care reprezentanţii firmei sunt rugaţi să găsească o soluţie viabilă, astfel încât locatarii care sunt cu plata la zi să nu fie afectaţi de oprirea apei.

Pentru a preveni neajunsurile cauzate de lipsa apei potabile, administraţia locală îi sfătuieşte pe proprietarii de apartamente să aleagă varianta contorizării individuale. De asemenea, locatarii şi reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari/Locatari sunt rugaţi să se adreseze firmei SC Apa Prod SA în încercarea de a găsi soluţii care ar putea preîntâmpina astfel de situaţii neplăcute.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole