3 tone de cupru şi piese de la calea ferată, găsite în urma a 10 percheziţii efectuate în judeţul Hunedoara

Ieri, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat zece percheziţii pentru recuperarea de materiale sustrase din infrastructura feroviară. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Hunedoara. Au fost efectuate şapte percheziţii la societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice reciclabile, de pe raza localităţilor Petroşani, Călan şi Pui, judeţul Hunedoara şi trei percheziţii la locuinţele unor persoane din Călan, Bretea Română şi Băţălar, judeţul Hunedoara.

În urma acestor activităţi au fost depistate 3,8 tone de cupru, saboţi şi portsaboţi de frână de la vagoanele de marfă şi piese componente de la infrastructura feroviară (plăci metalice, tirfoane, buloane, cleşti de prindere etc.), bunuri şi materiale a căror provenienţă nu a putut fi justificată şi care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost depistaţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, din judeţul Hunedoara, care sunt suspectaţi că, în cursul lunilor aprilie – iunie a.c., ar fi sustras relee electromagnetice din dulapurile de aparataj ale instalaţiilor de dirijare şi semnalizare feroviară, saboţi şi portsaboţi de la vagoanele de marfă şi material mărunt de cale (plăci metalice, tirfoane, buloane, cleşti de prindere etc.) de la infrastructura feroviară.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole