Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, pe raza județului Hunedoara

Elevă din Orăștie, accidentată pe trecerea de pietoni

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
Astfel, în data de 17.02.2021, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 101 de societăți comerciale şi 49 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale (29 pentru nerespectare măsurii protecție individuală şi una pentru nerespectarea masurilor de carantinare/izolare), valoarea totală a amenzilor fiind de 9.500 de lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Recomandari

Alte Articole