În alergare ușoară spre Cetatea Regală a Hațegului

În alergare ușoară spre Cetatea Regală a Hațegului

Iubitorii de mișcare și de natură au posibilitatea să îmbine ambele pasiuni prin participarea la „Crosul Cetății Regale a Hațegului”. Evenimentul va avea loc în 4 aprilie și este organizat de Voluntarii pentru Geoparc pe traseul de acces la ruinele Cetății Regale a Hațegului.
Potrivit organizatorilor, competiția este structurată pe două secțiuni, respectiv „Crosul Scutierilor” și „Crosul Cavalerilor” și va avea loc în Pădurea Hațegului. „Crosul Scutierilor” se va desfășura pe o distanță de aproximativ trei kilometri, iar la „Crosul Cavalerilor” concurenții vor avea de parcurs o distanță de șase kilometri. Cele două secțiuni se vor desfăşura pe trei categorii de vârstă: până la 13 ani, 14-40 de ani şi peste 41 de ani. Pentru fiecare categorie de vârstă vor fi premiaţi câştigătorii locurilor I, II şi III. Concurenţii se vor putea înscrie doar la una dintre cele două secțiuni, până pe data de 15 martie 2015.
Al treilea proiect al voluntarilor
Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este cel de-al treilea proiect iniţiat şi derulat integral de voluntarii pentru Geoparc. De altfel, amenajarea traseului către Cetate, pe care se va desfășura competiția, a fost primul proiect al voluntarilor şi s-a bucurat de un real succes. „Ideea de a organiza acest eveniment mi-a venit în timp ce mă uitam la televizor. Cineva alerga într-un parc mare şi foarte frumos. Mă gândeam ce interesant ar fi să avem şi noi un loc în care să putem alerga în natură. Apoi, mi-am dat seama că acest traseu ar putea fi o astfel de destinaţie şi că ar putea găzdui chiar o competiţie. Am propus proiectul atât celorlalţi voluntari, cât şi echipei Geoparcului, iar proiectul a fost primit cu interes. Aşa a luat naştere Crosul Cetăţii Regale a Haţegului, care sperăm să devină o competiţie de tradiţie şi la care aşteptăm cât mai mulţi concurenţi de toate vârstele”, afirmă Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc şi iniţiator al competiţiei. Evenimentul este susţinut de Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului și Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Primăria oraşului Haţeg și Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală.

Mihai MEHEȘ

Recomandari

Alte Articole