Alin Șimota, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Alin Șimota, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SIMOTA ALIN, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

La data de 28 decembrie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Mazilu Gabriela, la data faptei director economic al SC CET SA Bacău și Mazilu Ovidiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență (comunicat nr. 1604/VIII/3 din 28 decembrie 2016 ).

Cauza respectivă a fost disjunsă pentru continuarea cercetărilor față de Simota Alin, având în vedere că la acea vreme acesta era subiectul unei proceduri de extrădare, fiind condamnat definitiv într-un alt dosar penal.

În noul dosar constituit, procurorii anticorupție au reținut următoarea stare de fapt:

În vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacău și S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau să încheie contracte de transport pentru cărbunele achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui Oltenia, contracte pe care Mazilu Gabriela, Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor în cauză) au încercat să și le adjudece prin intermediul unei societăți controlate de acesta din urmă.

În acest scop, omul de afaceri a luat legătura cu inculpatul Simota Alin, la data faptei consilier județean în cadrul Consiliului Județean Hunedoara, care i-a spus că, prin influența pe care o are pe lângă conducerea centrală a unui partid politic, îi poate asigura omului de afaceri încheierea contractelor de transport, având în vedere că, la acea dată, primarii din municipiile Bacău și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice.

Pentru a-și exercita influența pretinsă, inculpatul Simota Alin i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat că urmau să fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștință soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord.

Cele trei persoane au fost de acord atât cu remiterea acestei sume cât și cu plata unui avans de 50.000 de euro.

Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacău, a dispus plata unor datorii pe care această societate le avea către o firmă a omului de afaceri.

Astfel, în luna septembrie 2010, cele trei persoane au remis consilierului județean, în patru tranșe, suma totală de 210.000 lei.

Deși acesta a afirmat că a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit să încheie contractele de transport de cărbune.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Recomandari

Alte Articole