Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, Excelența Sa Mile Vasic, a fost astăzi, într-o vizită neoficială la Primăria Municipiului Hunedoara și la Castelul Corvinilor. La sediul Primăriei, Domnia Sa a avut o întâlnire cu primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Cei doi au discutat despre probleme economico-sociale din Bosnia-Herțegovina și din România, dar și despre posibilitatea înfrățirii municipiului Hunedoara cu un alt oraș din Bosnia – Herțegovina. „Hunedoara este înfrățită încă din 1974 cu orașul Zenica din Bosnia – Herțegovina, dar putem să stabilim conexiuni și cu alte localități din țara dumneavoastră. Astfel, colaborarea dintre noi ar fi mai ușoară, putând astfel să derulăm împreună proiecte atât pe plan economic, turistic, cât și social sau cultural”, a declarat Dan Bobouțanu.
De asemenea, primarul municipiului Hunedoara l-a invitat pe reprezentantul Bosniei și Herțegovinei la evenimentele care urmează să se desfășoare în această vară în municipiul de pe Cerna: Târgul Castelelor, Zilele Hunedoarei, Carnavalul Medieval. Excelența Sa a promis să revină la Hunedoara, la unul dintre aceste evenimente.
Ambasadorul a fost însoțit în această vizită de reprezentanți ai Camerei de Industrie și Comerț și ai Primăriei din Banja Luka – Bosnia-Herțegovina, precum și ai Universității din Banja Luka.
După întâlnirea cu primarul municipiului Hunedoara, Excelența Sa și persoanele care îl însoțeau au plecat spre Castelul Corvinilor. După o vizită de aproape două ore la Castel, musafirii din Bosnia-Herțegovina s-au declarat încântați de monumentul din Hunedoara. „Castelul este impresionant, iar istoria lui este una fascinantă. Hunedoara este un oraș minunat și promit să revin aici cât de curând”, a declarat Mile Vasic.
Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România a venit la Hunedoara pentru a participa la Conferința Internațională de Științe Aplicate, ICAS 2017, care a avut loc în perioada 10 – 12 mai 2017, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.