Amezi pentru fumatul în locurile publice aplicate în Deva

Polițiștii locali din Deva au dat amenzi pentru nerespectarea legii în ceea ce privește fumatul în spațiile publice închise. În urma sesizărilor primite de la cetățeni, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a constata în teren care este situația. Oamenii legii au identificat mai multe persoane care fumau într-un local de alimentație publică și au aplicat sancțiuni. Una dintre amenzi valoare de 5000 lei a fost aplicată de polițiștii locali unei societăți comerciale care administrează mai multe baruri din oraș. Celelalte trei amenzi au fost date de oamenii legii unor persoane fizice care fumau în localurile din municipiu, încălcând legea.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, amenzile date de angajații Direcției Poliția Locală Deva pe Legea 349/2002 (cu modificările și completările ulterioare-Legea nr.15/2016)) s-au ridicat la valoarea de 5.300 lei.

Conform legii în vigoare, persoanele fizice se sancționează cu amendă între 100-500 lei.
Persoanele juridice se sancționază cu amendă de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole