Asociația Suporterilor Corviniști protestează față modul în care Poliția Satu Mare a intervenit la meciul cu Olimpia

Semnalâm înca o dată modul abuziv în care cei care ar trebui să asigure ordinea pe stadioane înteleg să o facă, alegând să complice inutil niște momente aflate deja sub controlul ordinii. Ne referim în special la cei de la Poliția Locala Satu Mare, care neînțelegându-si rolul și atribuțiunile specifice regulamentelor sportive, s-au simțit îndreptățiți să întervină când nu, situația nu o cere înflamând inutil spiritele prin bruscarea unuia dintre cei mai pașnici susținători hunedoreni și continuând după meci prin comportament și limbaj provocator.

Finalul confruntărilor ne-a găsit mai uniți ca niciodata, susținând cauza și aparând drepturile celor doi suporteri reținuți și a ultrasului lovit de aparatorii legii. Jandarmeria, deși în ciuda unor bâlbe în aplicarea regulamentului (“dacă vă aplic paragraful asta din lege mai trebuie să reținem 2-3 suporteri aleatoriu, că așa scrie aici și altfel nu vă incadrați”..”cu petărzile alea ați pus în pericol siguranța națională”…”pe asta cine l-a adus la duba ca n-a făcut nimic, și de ce îi curge sange?”) spre deosebire de “comunitari” a dat dovadă de o întelegere mai bună a fenomenului și de clemență în aplicarea strictă a abuzivei și discriminatoriei legi 4, sancționându-i doar cu avertisment scris pe cei doi reținuți și o încadrare convenabilă în regulamentul legal.

Mulțumim și suporterilor satmareni(PELUZA SUD SATU MARE) care au făcut front comun cu noi în timpul incidentelor de după meci neezitând să sară în apararea noastră împotriva excesului de zel al forțelor de ordine.

fragment din comunicatul postat pe site-ul suporterilor echipei FC Hunedoara, www.corvinul1921.ro.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole