În data de 25.01.2014, în jurul orei 08:15, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a fost agresată fizic de un şofer de tir pe raza comunei Baia de Criş şi obligată să coboare din autotrenul aflat în staţionare.
La fata locului s-a deplasat o echipă operativă care, în urma investigațiilor efectuate a stabilit faptul că în noaptea de 24/25.01.2014, în jurul orei 23:00, partea vătămată, în vârstă de 46 ani, din comuna Liești, judeţul Galați, a urcat din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu, ca şi pasager de ocazie, în autotrenul condus de către LAURENȚIU C., de 46 de ani, din municipiul Constanța, care conducea un autotractor cu care să efectueze un transport de material lemnos. În jurul orei 04:00, autovehiculul a ajuns pe raza comunei Baia de Criş, cei doi rămânând în cabina autotractorului până în jurul orei 07:00, perioadă în care au consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto i-a propus femeii să întrețină raporturi sexuale cu el, dar întrucât aceasta a refuzat, a obligat-o să coboare din cabină, posibil împingând-o, partea vătămată căzând şi lovindu-se de carosabil şi suferind leziuni la faţă.
Partea vătămată a fost condusă la Spitalul Municipal Brad pentru acordarea de îngrijiri medicale, în urma examinării constatându-se că nu prezintă alte leziuni pe corp decât cele menţionate. Femeia a reclamat, de asemenea, că în cabina tirului i-ar fi rămas poşeta în care avea suma de 700 lei, cartea de identitate şi telefonul mobil. Aceasta nu a dorit să depună plângere penală pentru infracțiunea de tentativă de viol, depunând în schimb plângere pentru lovire sau alte violențe şi furt calificat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.