Bulevardul Iuliu Maniu din Deva va fi modernizat

Bulevardul Iuliu Maniu din Deva va fi modernizat

Ieri a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 „Reabilitarea spaţiului public urban bulevardul Iuliu Maniu”.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii firmei de proiectare, constructorul, dirigintele de şantier, membri echipei de implementare a proiectului, consilieri locali, reprezentanţii presei, alţi invitaţi. Valoarea totală a proiectului este de 13.123.194,63 lei. Lucrările se vor finaliza la sfârşitul acestui an.
Acesta este printre cele mai complexe proiecte care vor fi derulate în Deva până la sfârşitul acestui an. Modernizarea bulevardului Iuliu Maniu va avea un impact pozitiv asupra ridicării standardului calităţii vieţii în municipiu prin îmbunătaţirea condiţiilor de circulaţie auto şi pietonală, asigurarea siguranței pietonilor, dezvoltarea viitoare a politicii de mobilitate urbană.
Refuncţionalizarea întregului bulevard, începând de la Poşta veche şi până la intersecţia cu Calea Zarandului, este gândită în aşa fel încât să asigure un grad ridicat de confort, să ofere zone de relaxare şi promenadă, acces la internet. De asemenea, proiectul cuprinde o pistă destinată deplasării cu bicicleta, precum şi alte facilităţi.

Recomandari

Alte Articole