În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii oraşului Călan au reuşit identificarea a doi suspecţi, IONEL C., de 21 de ani şi IOAN F., de 22 de ani, ambii din Călan, cu privire la care au stabilit că au comis mai multe infracţiuni de furt calificat, pe raza oraşului Călan.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că cei doi, în perioada 23-25.11.2013, au pătruns prin efracţie într-o magazie din incinta fostului C.A.P. Ohaba Streiului, de unde au sustras bunuri în valoare de 3.000
De asemenea, poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi, în noaptea de 21/22.01.2014, au pătruns în casa scării unui bloc situat pe strada Ovid Densuşianu din Călan, de unde au sustras un A.T.V. în valoare de 2250 lei, iar în perioada 11-13.01.2014, au pătruns prin efracţie în boxa amenajată la subsolul unui bloc de locuinţe din Călan, de unde au sustras bunuri şi alimente în valoare de 3.000 lei. Suspecţii mai sunt cercetaţi şi cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat prin efracţie din boxe situate la parterul unor blocuri de locuinţe din Călan, fapte al căror prejudiciu depăşeşte 4.500 lei.
În data 30.01.2014, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Hunedoara, poliţiştii Poliţiei Oraşului Călan au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, ocazie cu care au fost găsite mai multe flexuri, bormaşini, truse de chei, radiocasetofoane, dar şi produse alimentare, reuşindu-se astfel recuperarea a aproximativ 75% din prejudiciul total.
În cauză s-a luat măsura reţinerii celor doi suspecţi pentru 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Hunedoara în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.