Centenar Albert Camus, aniversat la biblioteca județeană din Deva

Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 7 noiembrie 2013, ora 13.00, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Dragan Muntean” din Deva, o manifestare culturala sub genericul Centenar ALBERT CAMUS. Cei prezenti in sala, in principal elevi de la liceele din Deva, vor urmari o prezentare a vietii si operei scriitorului francez.
Personalitate marcanta si complexa a secolului XX, unul dintre intelectualii de mare prestigiu, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in anul 1957, Albert Camus (7 noiembrie 1913 – 4 ianuarie 1960) a militat prin intreaga sa opera pentru marile valori ale umanismului: libertate, adevar, angajare, raspundere, solidaritate.
Romancier, eseist, dramaturg, jurnalist si om de actiune, Albert Camus si-a pus amprenta personalitatii pe un sir intreg de generatii care au gasit in opera lui raspuns la marile provocari pe care le-a adus secolul XX. Opera sa, in esenta, ilustreaza ideea ca revolta este unica modalitate de a lupta impotriva absurdului intr-o lume marcata de inegalitati, nedreptati, instrainare, angoasa. Piesele de teatru ale lui Camus au fost jucate cu mare succes pe scenele din Romania, intr-o perioada in care gandirea libera era oprita.
In finalul prezentarii, celor prezenti in sala li se vor pune intrebari despre viata si opera lui Albert Camus, raspunsurile corecte fiind recompensate cu carti si diplome oferite de Biblioteca Judeteana.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole