Centenar Aurel Vlaicu, marcat la Biblioteca Judeteana „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva

Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 18 septembrie 2013, ora 13.00, la Centrul Cultural „Dragan Muntean” din Deva, sala „Liviu Oros”, o manifestare comemorativa consacrata implinirii unui secol de la moartea celui care a fost pionierul aviatiei romane, Aurel VLAICU.

Aurel Vlaicu este un fiu al plaiurilor hunedorene, nascut in satul de langa Orastie care ii poarta numele. Alaturi de Traian Vuia si de Henri Coanda, este deschizator de drumuri in aviatie, model de pasiune si jertfa pentru un ideal. Iar acest ideal a fost, la Aurel Vlaicu, nazuinta dintotdeauna a omului catre zbor, catre cucerirea tariilor vazduhului.
Personalitatea lui Aurel Vlaicu a impresionat de la bun inceput marile personalitati ale timpului si, peste ani, viata si opera lui au fost si continua sa fie un model in special pentru tineri. Acestia trebuie sa inteleaga, din astfel de exemple, ca nimic nu se obtine fara pasiune, daruire si munca.

La manifestarea consacrata memoriei lui Aurel Vlaicu vor fi prezenti in sala elevi de la cateva licee din Deva carora li se va prezenta viata si activitatea acestuia, realizarile de pionierat in domeniul aviatiei cu care s-a remarcat la inceputul secolului XX, aportul lui la dezvoltarea aviatiei.
Celor prezenti in sala li se vor adresa intrebari, la finalul prezentarii, raspunsurile corecte fiind rasplatite cu premii constand in diplome si carti oferite de Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole