Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iluminat în roz pentru o seară

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva va fi iluminat în roz azi, 18 octombrie 2018, ca semn al promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului la sân.

Pentru a atrage atenţia asupra fenomenului, instituţia găzduieşte un eveniment desfăşurat sub genericul „Octombrie roz – luptăm împreună împotriva cancerului la sân”, iniţiat de Organizaţia Femeilor Liberale din Deva.

Acţiunea debutează joi, la ora 17:30, în faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Femeile prezente la eveniment vor avea ocazia să participe la o tombolă la care vor fi oferite, prin tragere la sorţi, 50 de consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului la sân.

De la ora 18:00, în sala mică a Centrului Cultural, medici, psihologi şi jurişti care militează pentru descoperirea din timp a maladiei vor încerca să sensibilizeze publicul prezent asupra problemelor ridicate de cancerul la sân.

Cel mai emoţionant moment al evenimentului va fi povestea unei învingătoare – o femeie care vorbeşte deschis despre lupta pentru viaţa ei, despre confruntarea cu un diagnostic teribil care nu înseamnă întotdeauna o condamnare la moarte.

Dincolo de poveşti însă, rămân statisticile. În România, apar anual 9.000 de cazuri noi de cancer la sân, iar 3.000 de femei nu mai au nicio şansă de a fi salvate pentru că boala este depistată foarte târziu! În județul Hunedoara, anul trecut au fost înregistrate 150 de noi cazuri de cancer la sân, în creștere față de anii trecuți.

Luna octombrie este declarată, în toată lumea, Luna Roz. Peste 70 de ţări iluminează în roz clădiri reprezentative pentru a reaminti femeilor importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la sân.

În săptămâna 15-21 octombrie 2018, şi Cetatea Deva va fi iluminată în culoarea speranţei, ca simbol al luptei împotriva aceleiaşi boli.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole