Centrul istoric al Devei va fi modernizat

În această dimineață a început amenajarea de șantier pentru lucrările de modernizare a centrului istoric al Devei
În prima etapă, constructorul va interveni asupra zonei Piața Unirii unde se vor executa lucrări de decopertare, dezafectarea instalației existente de iluminat public, recuperarea materialelor și a mobilierului stradal (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere) care vor fi refolosite.
ℹ Parcarea autovehiculelor va fi restricționată pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu și sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic ,,Regina Maria” (în dreptul gangului de ziare, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Academiei de Studii Economice, restaurantului La Fourchette, Minvest, restaurantului Casina, Centrului Militar Județean și Primăriei Municipiului Deva).
Conducătorii auto vor putea parca mașinile în Parcarea Publică din Piața Unirii, nr. 8 (în apropierea Primăriei Municipiului Deva) care va funcționa ca și până acum, în regim cu plată.
Zona de terase de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcții.
Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.).
Se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.
Valoarea totală a contractului de finanțare este 21.875.241,80 lei cu TVA (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanțare de 2% din bugetul general al municipiului Deva.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole