„Hunedorenii trebuie să ştie dacă banii lor au fost cheltuiţi legal şi eficient. De aceea, am dispus un audit la Salvital Hunedoara”, şi-a început discursul preşedintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David, la întâlnirea cu presa avută marţi în sala mică de şedinţe a instituţiei.

Evenimentul a fost o reacţie la informaţiile apărute în media locală referitoare la posibile abuzuri în cheltuirea banilor de care Asociaţia Salvital Hunedoara s-ar fi făcut vinovată.

„Susţinem Salvital, aşa cum trebuie să facă o administraţie judeţeană când e vorba de salvarea de vieţi şi sănătatea oamenilor. Vrem însă să ne asigurăm că banii pe care administraţiile locale îi plătesc şi cota din impozitul virat de hunedoreni spre Salvital au fost cheltuiţi corect, în interesul comunităţii. Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, am dispus demararea unui audit la Salvital începând cu 29 februarie şi vom putea să furnizăm rezultatul controlului la începutul lunii aprilie”, a declarat Adrian Nicolae David.

Prezent la conferinţa de presă, Andrei Mihuţ, preşedinte-director la Salvital, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, reiterând informaţiile privitoare la salariile paramedicilor şi procedurile de achiziţie, informaţii care au apărut deja în presa locală.

Pe lângă aproape un milion de lei, cât primeşte de la Consiliul Judeţean Hunedoara, Salvital îşi consolidează bugetul anual de trei milioane de lei, din alocări bugetare ale primăriilor, din cota de 2 la sută a impozitului virat de hunedoreni şi din alte sponsorizări. Din totalul bugetului, circa două milioane de lei sunt cheltuieli salariale. În acest moment la Salvital sunt angajate 88 de persoane din care 80 sunt paramedici.