Controale efectuate de polițiști în piețele din județul Hunedoara

Ieri, poliţiştii Poliţiei Municipiului Deva au efectuat un control în Piaţa Argo-alimentară din localitate, ocazie cu care au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 lei unui agent economic care desfăşura activităţi comerciale fără a deţine autorizaţie de funcţionare.

În data de 26..04.a.c., Poliţia Municipiului Petroşani a desfăşurat o acţiune în cooperare cu specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara în mai multe pieţe agroalimentare de pe raza de competenţă,  în scopul verificării legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi al respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor şi a comercializării de produse alimentare specifice perioadei pascale şi al reducerii incidenţei evaziunii fiscale.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor derulate de mai multe  societăţile comerciale care desfășoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne, privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi au aplicat, pentru diferitele abateri constatate, 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.350 lei.

În perioada următoare, poliţiştii hunedoreni vor intensifica activitățile de control pe drumurile publice şi în locurile cu potenţial criminogen adiacente, urmărind identificarea transporturilor de animale şi subproduse din carne fără documente justificative sau asupra cărora există suspiciuni că ar proveni din comiterea de infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigarea fraudelor, ordine publică şi reprezentanţi D.S.V.S.A. Hunedoara vor efectua controale în pieţe, târguri, oboare şi la magazinele care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne în vederea verificării modului de respectare a legislaţiei sanitar veterinare referitoare la siguranţa alimentelor.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole